Hiperaciditatea gastrica este una dintre cele mai comune conditii medicale.
Mai
mult, se spune ca acidoza metabolica (conditie medicala in care ph-ul
intern este de sub 7,36) sta la baza tuturor bolilor, dat fiindfaptul ca
este in relatie directa cu diferite probleme ale rinichilor,
cu diabetul, cu ulcerul si cu multe alte boli interne.
Tocmai de
aceea, scopul dietei alcaline este sa aduca ph-ul intern la limite
normale si totodata, sa ajute oamenii sa piarda din greutate,nu prin
deficit caloric, ci prin inlocuirea unor alimente cu caracter acid
cualte alimente alcaline.
Dieta alcalina
este o dieta moderna care a luat nastere dindorinta/nevoia oamenilor de
a trata/alina hiperaciditatea gastrica si de apreveni sau amana cat mai
mult problemele cauzate de acidoza.
Dieta alcalina presupune crearea unui plan alimentar compusdupa cum urmeaza:
a) 75% alimente alcaline, adica caresa aiba un ph mai mare de 7,4, cat mai apropiat de 8;
b) 25% alimente cu caracter acid;
Care este diferenta dintre alimentele acide si cele pentru dieta alcalina?
Categoria
variaza in functie de valoarea ph-ului, dupa cumam mentionat si mai
sus. Din punct de vedere chimic, alimentele cu caracter acid sunt
saturate cu ioni de hidrogen, in timp ce cele alcaline au o
structurachimica care permite absorbtia de ioni de hidrogen.
In
mod normal, ph-ul intern (cel al sangelui) este de7,38-7,52. Este vital
ca ph-ul sa nu scada sub 7, intrucat asta ar putea inducecoma de gradul
IV si chiar moartea pacientilor.
Totodata, sangele nu trebui sa
aiba un caracter prea bazic,ci doar usor bazic, in caz contrar existand
riscul aparitie unor contractiiinvoluntare la nivelul musculaturii,
extrem de puternice si de dureroase.
Care sunt alimentele pentru dieta alcalina si care sunt alimentele acide?
In
categoria alimentelor acide intra mai toate alimenteletraditionale
romanesti, sucurile carbogazoase, produsele de patiserie sibineinteles,
bauturile alcoolice. Carnea de pui, de vita, de curcan, pastele, uleiul
rafinat,mamaliga, muraturile (acestea din urma sunt foarte acide!),
toate prajiturilesi toti derivatii produselor de mai sus au o aciditate
destul de ridicata, acarei valoare poate creste sau scade in functie de
modul de preparare.
In categoriaalimentelor pentru dieta alcalina avem:
a) branza de vaca, castraveti sisalata verde, avocado si toate legumele si plantele comestibile bogate inclorofile;
b) laptele de soia, bucatile de soia,nuca de cocos, lamaile, meiul, fasolea si hrisca;
c) catina;
d) uleiul presat la rece de oricetip;
Apa alcalina, vitala in dieta alcalina
Pentru
cei care nu pot mentine procentajul recomandat inaceasta dieta (75%
alimente alcaline si 25% alimente acide), este recomandat sainlocuiasca
bauturile cu apa alcalina. Orice apa care are un ph mai mare de 7,7este
considerata apa alcalina si poate fi consumata in cantitati foarte
mari,nefiind in nicio clipa riscul ca ph-ul sangelui sa se mareasca pana
la valoricritice. 2,5-3 litri de apa alcalina pe zi ar trebui sa ajute
pe oricine samentina in parametrii optimi si sa ajute in permanenta la
detoxifierea organismului si curatarea lui de radicali liberi.
Fumatul, interzis!
Fumatul
este un obicei care creste extrem de mult aciditateadin corp, lucru
care se intampla si in cazul consumului de bauturi alcoolice.Tocmai de
aceea, se recomanda ca aceste activitati sa fie reduse la minim
saueliminate complet din rutina zilnica, astfel incat corpul uman sa
aiba toatesansele sa ramana sanatos si curat. Asadar, fumatul este
strict interzis in dieta alcalina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu